De akoestiek verbeteren in een restaurant

Stel je voor, je gaat gezellig met vrienden uiteten in een druk restaurant. Je zit aan een grote tafel en tijdens het eten praten jullie over van alles en nog wat. Het restaurant zit die avond goed vol en alle mensen hebben het gezellig. Iedereen praat door elkaar heen en jij verstaat er jammer genoeg helemaal niets van. Alle stemmen galmen door de ruimte waardoor het een ruis van geluid wordt. Dit betekent dat de akoestiek verbeteren in een restaurant goed gaat lukken.. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je als restaurant kan verbeteren om de ervaring van jouw klanten te verbeteren op dit vlak.

Verbeteringen die je zelf kan doen
Door gebruik van vele harde materialen in het interieur kun je een vervelende nagalm in de ruimte krijgen. Zeker en zo’n grote ruimte als in een restaurant, die vaak ook nog eens hoge plafonds hebben. Er zijn verschillende kleine dingen die je zelf kunt doen om de nagalm tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van grote kamerplanten. Zij zijn de beste geluidsabsorbeerders binnen 500hz tot 2000hz, wat eigenlijk het hele spraakgebied van de mens is. Daarnaast werkt het ophangen van gordijnen en het neerleggen van vloerkleden ook. Toch is dat maar een druppel op de gloeiende plaats als het om zo’n grote ruimte gaat als een restaurant.

Verbeteren door de professional

Het beste kun je dus een professioneel bedrijf inhuren die jou gaat helpen met de akoestiek. Zij doen een nagalmeting met hun apparatuur om te kijken wat de ideale oplossing is voor jou situatie.

Plafondpanelen

Door het plaatsen van plafondpanelen is de weerkaatsing van het geluid al een stuk minder. Het voordeel ervan is dat ze op het plafond ook niet zo erg opvallen. Het zal dus geen afbreuk doen aan jouw nauwkeurig samengestelde restaurant interieur.

Sierpanelen

Betrek je liever deze panelen bij de aankleding van het restaurant? Ga dan voor mooie fotopanelen. Hier kun je een foto naar keuze laten drukken die aansluit bij het restaurant en de akoestiek van het restaurant verbetert. . Zo heb je eigenlijk een accessoire die ook nog super functioneel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *