Waarom gevelreiniging uitbesteden?

Een gevel kun je zelden zelf reinigen. Het zou wel kunnen bij een bedrijf met gevelplaten of een loods van aluminium platen, maar ook dan is het voor de veiligheid beter om het aan een professional over te laten. Een gemetselde of monumentale gevel zelf reinigen is in feite onmogelijk. In elk geval mag dat nooit met de hogedrukspuit. Lees in dit artikel waarom je een gevelreiniging Den Bosch moet uitbesteden.

Een schone gevel hebben is belangrijk

Aan een gevel kan zich mos hechten of aanslag door luchtvervuiling. Dit houdt de muur vochtig, en dat is niet gunstig voor de lucht in het pand. Het is van belang dat mos en aanslag van de gevel gaat en dat moet professioneel gebeuren, en bij een gemetselde gevel gaat dan met chemische reiniging onder lage druk. Na het reinigen volgt het impregneren zodat mos en vuil zich niet opnieuw aan de gevel hechten. Sommige bedrijven kunnen dan ook het dak voor een lage prijs meenemen. Dit is niet direct belangrijk voor een droog binnenklimaat, maar de goten zijn dan schoon, en dat is indirect voordeel voor als er sneeuw gaat smelten. De kans dat er smeltwater naar binnenkomt is kleiner. Tegelijkertijd hebben de profs de gevel dan ook gelijk nagekeken op scheuren en of de voegen nog goed zijn, en alleen dat is al een reden waarom gevelreiniging uitbesteden.

Stralen en gevelrenovatie

Soms gaat het reinigen van een gevel niet zo eenvoudig. Bijvoorbeeld wanneer er echt een hardnekkige vervuiling is zoals een bekladding, of wanneer de voegen los zitten. Dan is er geen andere oplossing dan de gevel renoveren. Een overtreffende trap van chemisch reinigen is de gevel stralen waarna weer het impregneren volgt. Stralen kan niet altijd, maar ieder pand is op te knappen. Ga er ook maar vanuit als een bedrijf klaar is dat dan de gevel als nieuw is. Al snel zal het in het pand droger worden, een schone gevel is meer dan enkel representatief. Heel speciaal is het reinigen van monumentale panden, vooral als het opgetrokken is uit dat zachte kalkzandsteen. Het antwoord op de vraag, waarom gevelreiniging uitbesteden, is dan omdat er anders enorme schade ontstaat.

Gevelreiniging is een specialisme

Zoals je leest, gevels reinigen is een vak. Niet ieder schoonmaakbedrijf verstaat dat vak. Een pand met gevelplaten zou je nog schoon kunnen laten maken door een glazenwasser, maar in alle andere gevallen moet er een gespecialiseerd bedrijf bijkomen. Gelukkig blijft een schone gevel lang netjes, en dit dankzij het impregneren.

Bron: www.atmyhome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *