Industriële achterdeur kopen

Als je overgaat op een industriële achterdeur kopen, ga dan gelijk voor een deur van deze tijd. De absolute topper is een aluminium achterdeur. Je hebt dan die stijlvolle achterdeur, maar daarnaast nog veel andere voordelen. Na de voordelen gelezen te hebben kun je die industriële achterdeur kopen.

De industriële look is metaal en beton

Zo’n thermisch- en geluidsisolerende achterdeur verdien je terug. Naast dat je meer wooncomfort hebt omdat het hinderlijke geluiden buiten houdt, verkrijg je een lagere energierekening. Neem daarbij in acht dat aluminium niet kan rotten of roesten, dus je hoeft een aluminium deur nooit over te lakken. Maar dat onderhoudsvrije is misschien maar bijzaak, want het moet matchen met een industriële inrichting. De vloer van de woning zal waarschijnlijk een betonlook gietvloer zijn, hoe mooi zal dat staan bij het zilver van de achterdeur? Na een aluminium industriële achterdeur kopen heb je in ieder geval een stijlvol geheel van metaal en beton.

Verdiep je in de U-waarde

Voordat je gaat kijken voor buitendeuren, dus ook voor die industriële achterdeur kopen, verdiep je dan in de U-waarde, want de U-waarde is het einde van ieder reclameverhaal dat het een goede isolerende werking heeft. U-waarde is nl. rationeel. Daarbij kijkt de U-waarde naar het totaal. De deur zelf kan misschien wel isoleren, maar wat doet het kozijn, laat dat trillingen, geluiden, kou en warmte door? Nog extremer, zit er een kier tussen de muur en het kozijn waardoor geluiden, kou en warmte de woning inkomt? De U-waarde houdt rekening met dit alles. Als je kennis hebt van de U-waarde dan kun je toewerken naar die comfortabele woning.

Er zijn alternatieven voor aluminium

Als je verder rond gaat kijken omtrent een industriële achterdeur kopen, dan kom je enkele alternatieven tegen. Er zijn prachtige kunststof achterdeuren te koop, en daar zitten exemplaren tussen die zeer goed samengaan met de industriële look. De voordelen van deze deuren zijn te vergelijken met een aluminium achterdeur; onderhoudsvrij en een goede isolerende werking. Er is dus best wat te kiezen bij een industriële achterdeur kopen met een gunstige U-waarde. Ongetwijfeld zullen er meer alternatieven zijn bij een industriële achterdeur kopen. Dan moet je denken aan een achterdeur in de goede kleur. Kenmerkend voor het industriële is veel lichtgrijs tegen wit aan. Iedere achterdeur moet wel in die kleur te verkrijgen zijn, anders kan die achterdeur in die kleur gelakt of gespoten worden. Dan hoef je niet meteen te gaan voor een industriële achterdeur kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *