Wat voor vloer past bij jou?

Wil jij binnenkort een nieuwe vloer installeren, maar weet je nog niet zeker wat voor vloer het beste bij jou en jouw huis past? Geen zorgen! In deze blog worden verschillende soorten vloeren beschreven met hun voor- en nadelen. Zo weet jij straks precies welke soort vloer het beste past bij jouw huis!

Verschillende materialen

Je kunt vloeren vinden in verschillende materialen. Zo heb je parket vloeren, laminaat vloeren en PVC vloeren. Er is dus veel keuze, maar voor welk materiaal kies je? 

  • Parket:Een houten vloer is altijd uniek, omdat je geen herhalende patronen hebt. Dit geeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig kun je ook vloerverwarming gebruiken bij houten vloeren. Wel is een houten vloer wat prijziger en je hebt een specialist nodig om het goed te leggen. Ook vergt het meer onderhoud dan een laminaat of een PVC vloer. 
  • Laminaat: Dit materiaal is eenvoudig zelf te leggen en heeft ook een voordelige prijs. Daarnaast is het heel geschikt voor vloerverwarming en is de bovenkant ook krasbestendig. Laminaat is alleen niet 100% waterbestendig dus het is niet verstandig om dit in de badkamer te leggen. 
  • PVC: Het materiaal PVC is 100% waterbestendig en onderhoudsarm. PVC vloeren dempen goed en zijn een zachter materiaal. Ondanks dat het zachter is blijft het materiaal super sterk! Doordat PVC waterbestendig is en onderhoudsarm gebruiken veel gezinnen PVC vloeren. Met kinderen is knoeien ook niet te voorkomen. Wat nadelen van PVC zijn dat het niet echt hout lijkt, doordat het glans. Het leggen van PVC kost ook veel moeite. Voordat je een PVC vloer kunt monteren moet je de vloer egaliseren.

    PVC wordt steeds mooier en echter door nieuwe ontwikkelingen. Ook kun je kiezen voor een visgraat PVC vloer, zo heb je een mooi patroon en de voordelen van een PVC vloer!

Verschillende patronen

Binnen deze materialen zijn er ook weer verschillende soorten keuzes die je kunt maken. Eén van deze keuzes is het patroon van de vloer. Er zijn hier verschillende mogelijkheden in zoals: 

  • Rechte lijnen: een klassieke manier voor het aanleggen van vloeren
  • Vierkanten: voor een speelse look is een vierkant patroon aan te raden
  • Visgraat: Voor een sfeervolle uitstraling is een visgraat prachtig

Wat voor patroon het beste bij jouw huis past is sterk afhankelijk van je eigen voorkeur. Het is immers je eigen huis. Rechte lijnen en een visgraat patroon staan over het algemeen altijd wel mooi. Een vierkant patroon is net wat speelser en moet ook bij het interieur passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *