Veiligheid staat voorop!

Ben jij zelf regelmatig aan het klussen? Vergeet niet je eigen veiligheid! Veel mensen vergeten dat het klussen ook gevaarlijk kan zijn. Het is belangrijk om hier zelf van bewust te zijn en de benodigde veiligheidsproducten in huis te hebben. Om ervoor te zorgen dat je veiliger te werk kunt hebben wij 4 producten uitgelicht die iedere klusser in huis zou moeten hebben voor hun veiligheid!

1 Veiligheidsbril 

Afhankelijk van de soort klussen die je doet is het handig om een veiligheidsbril te hebben. Vooral als je werkt met het zagen van hout of bijvoorbeeld als je gaat lassen. Bij het zagen voorkom je zo dat er houtsnippers en stof in je oog komen en bij het lassen beschermt het tegen de vonken. 

2 Handschoenen 

Als je aan het klussen bent gebruik je altijd wel je handen. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze goed beschermd zijn tijdens je klussen. Vooral als je werkt met chemische stoffen moet je voorkomen dat het in aanraking komt met je handen. Draag daarom altijd handschoenen. Zo voorkom je ook dat je bijvoorbeeld houtsplinters kunt krijgen. 

3 Gehoorbescherming

Werk jij met veel luide apparaten tijdens het klussen? Dan is gehoorbescherming ook een must. Veel apparaten maken al gauw te veel lawaai, waardoor je gehoor beschadigd kan worden. om dit te voorkomen kun je otoplastieken gebruiken of oorkappen. Je kunt otoplastieken in standaard maten verkrijgen, maar je kunt ook otoplastieken aanmeten. Zo weet je zeker dat ze goed passen en optimaal je gehoor beschermen. 

4 Schoenen met een stalen neus

Hoe vaak heb je wel eens iets laten vallen op je voet en hier dagen last van gehad? Dit is niet ideaal en afhankelijk van wat je laat vallen kan het nog flink mis gaan. Je weet wat ze zeggen: voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg er dus voor dat je een goed paar werkschoenen hebt met een stalen neus. Zo zijn je voeten goed beschermd en kun je met een gerust hart bezig aan je projecten. 

Naast veiligheidsproducten is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de ruimte zo inricht dat je ongelukken kunt voorkomen. Zorg dat gevaarlijke apparaten niet op de grond liggen, maar op een verhoogd stuk waar je niet zomaar overheen kunt struikelen of vallen. Daarnaast is het belangrijk dat je de werkruimte netjes houdt om te voorkomen dat je struikelt over allerlei gereedschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *