4 Tips voor tuinonderhoud!

Heb jij ook zoveel werk aan het onderhouden van je tuin? Om het je wat makkelijker te maken hebben wij 3 tips voor jou! Zo kun je niet alleen het proces makkelijker maken, maar ook tijd besparen.

Tip 1: Stenen en tegels met dichte voegen

Het is vast wel herkenbaar. Je hebt tegels of stenen in je tuin liggen en er blijft maar onkruid in groeien. Iedere keer moet je weer alles gaan lopen verwijderen, een heel karwei. Gelukkig is hier een hele simpele oplossing voor! Je kunt deze voegen gewoon dichtmaken met verschillende voegmiddelen. Zeg maar doei tegen onkruid en hallo tegen een mooi onkruidvrij pad! 

Tip 2: Maak gebruik van een bewateringssysteem 

Oops… weer de planten vergeten water te geven. Het is ook een heel gedoe iedere keer. Zo’n slang naar buiten sjouwen en dan overal langs. Een vermoeiende taak, maarja het moet wel gebeuren. Maak het jezelf makkelijk door een bewateringssyteem aan te leggen! Dit kan gemakkelijk met een druppelslang of een zweetslang. Je kunt deze bovengronds aanleggen, zodat je deze later ook gemakkelijk weg kunt halen indien nodig. Wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Leg hem dan ondergronds aan, dan kan deze lekker blijven liggen!

Voor een nog relaxter tuindagje is het mogelijk om nog een beregeningscomputer aan te sluiten. Hiermee kun je het bewateringssysteem bedienen en tijden instellen om de planten water te geven. Nou, zo wordt het wel heel makkelijk. 

Tip 3: Gazon maaien?

Heb jij ook zo’n mooi gazon, maar heb jij totaal geen zin om iedere keer de grasmaaier erbij te halen. Nou dan heb ik goed nieuws voor je. Wist je dat er tegenwoordig ook robotmaaiers bestaan? Het werkt eigenlijk net zoals de robotstofzuigers, maar dan op een net wat grotere schaal. Ze worden steeds slimmer en beter, maar goed. Dit betekent namelijk minder werk voor ons! Natuurlijk zijn ze wel wat prijzig, maar je moet er wat voor over hebben toch? 

Tip 4: Planten keuze

Natuurlijk is een groot deel van het tuinonderhoud ook afhankelijk van de planten die je in je tuin hebt. Als je planten plaatst die heel veel werk nodig hebben, dan ben je natuurlijk ook zoveel langer bezig. Kies voor planten die niet snel last hebben van slakken en rupsen. Of planten die niet veel ingewikkelde benodigdheden hebben. Maak het jezelf makkelijk en doe wat research naar de planten die je in je tuin kunt planten. Een keer wat moeite en de rest van de tijd relaxen!

Hopelijk heb je wat aan deze 3 tips om jouw tuinonderhoud wat makkelijker te maken. Zo heb je meer tijd voor jezelf en andere leuke dingen, terwijl je nog steeds kunt genieten van een prachtige tuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *