Hoeveel groepen heb je nodig

Als je stroom wilt gebruiken heb je ook een meterkast met groepen nodig. Niet iedereen heeft evenveel groepen nodig. Heb je er niet genoeg dan kun je de meterkast vervangen. Sommige mensen hebben er 6 en sommige mensen 8. De groepen hebben een belangrijk doel. Ze moeten er namelijk voor zorgen dat al het stroom goed en veilig verdeeld wordt. Het moet worden verdeeld, omdat er overbelasting ontstaat als dit niet gebeurd. Dit heeft weer nare gevolgen zoals een stroomstoring. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Als je het hebt kun je geen gebruik maken van de stroom. Daarom moet het goed verdeeld worden.

Hoeveel groepen heb je nodig?

Meestal hebben de verdeelkasten in oudere woningen 3 tot 6 groepen. In nieuwere woningen zijn er meestal veel meer aanwezig. Je ziet er dan vaak wel 10 of zelfs 12. Er zijn er zo veel omdat er steeds meer elektrische apparaten bij komen. Als er meer elektrische apparaten bij komen is er dus ook een vraag naar meer vermogen. Je moet dus kijken naar hoeveel elektrische apparaten je gebruikt. Dit bepaalt hoeveel je er nodig zult hebben in de verdeelkast. De meeste groepen leveren 16 ampère. En achter elke aardlekschakelaar mogen er 4 geplaatst worden. Werkzaamheden aan de meterkast moet je laten doen door een ervaren monteur. 

Het kiezen van de juiste elektricien

Als je iemand nodig hebt die de verdeelkast voor je kan uitbreiden. Dan moet je goed onderzoek doen. Het is een belangrijke klus die je niet kan laten doen door amateurs. Je hebt een professionele elektricien nodig. Het is van belang dat de  werkzaamheden goed worden gedaan, omdat je er lang gebruik van moet gebruiken. Het is bijvoorbeeld goed op naar de reviews te kijken. Zo krijg krijg je al snel een beeld van hoe ze te werk gaan bij klanten. Als de reviews positief zijn weet je dat je ook goed werk kan verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *