Groepenkasten zo snel mogelijk vervangen hebben?

Wil jij je groepenkast vervangen? De elektriciens kunnen het voor je doen. Het vervangen van de kast kan wel een uur duren of meer. Wanneer jij het zelf wilt vervangen maar weinig van de kabels af weet dan is het niet zo handig om het te doen. Het kan wel uren duren om het vervangen te hebben. Nadat je alles hebt aangesloten moet jij dan nog hopen dat alle kabels wel goed in de kast aangesloten zijn. De meeste groepenkasten gaan net minder mee dan 20 jaar. Het is daarom wel handig om het daarvoor vervangen te hebben om kortsluitingen en stroomstoringen te voorkomen. 

Preventieve onderhoud

Je moet je meterkast ook een paar keer per jaar checken. Je moet kijken of alles er nog goed uitziet en de aardlekschakelaar moet je ook nog eens testen. De meeste mensen weten niet hoe dat gedaan moet worden. Je kunt daarvoor een elektricien inschakelen. Ze weten waar ze naartoe moeten kijken en wat ze moeten en vervangen en hoe als iets vervangen moet worden. Ze werken snel en wanneer zij iets moeten vervangen dan kunnen ze het ook wel binnen een uur voor je doen. Wil je ook een nieuwe apparaat op de groepenkast installeren? Naar wat moet je eerst allemaal kijken om het wel te kunnen doen.

Fase en groepen

Heb je een apparaat dat je op de groepenkast wilt installeren? Je moet eerst kijken of het apparaat niet veel stroom inneemt. Doet het apparaat dat wel dan moet jij een extra groep installeren, een nieuwe groepenkast installeren of een groepenkast aanschaffen met meerdere fase. Je moet dit doen om dan kortsluitingen, stroomstoringen en het flikkeren van het licht te voorkomen. Je kunt een elektricien inschakelen om dit voor je te doen. Het is dan al binnen een uurtje helemaal voor je af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *