Ben jij de 65 gepasseerd of met (pre)pensioen)? Met deze praktische adviezen vind je een passende baan

Als je op een bepaalde leeftijd bent aangekomen, kan het lastig zijn om nog werk te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitzendbureaus die speciaal op zoek zijn naar gepensioneerde werknemers. Of je nu financieel niet genoeg hebt aan je pensioen of dat je simpelweg nog wilt doorwerken, er zijn genoeg mogelijkheden. In deze blog geven we jullie vijf tips die het zoeken naar passend uitzendbureau voor 65 plus- en anderszins (pre)gepensioneerden makkelijker maken.

Zoek naar een betrouwbaar uitzendbureau

Je wilt natuurlijk werken bij een uitzendbureau dat betrouwbaar is en goed aangeschreven staat. Het is daarom van belang om onderzoek te doen naar het bureau. Kijk bijvoorbeeld naar de reviews en ervaringen van anderen op het internet. Wordt het bureau bijvoorbeeld goed beoordeeld en hebben anderen er goede ervaringen mee gehad? Dan is de kans groot dat jij daar ook met een gerust hart aan de slag kan gaan.

Probeer verschillende uitzendbureaus uit

Elk uitzendbureau heeft zijn eigen manier van werken. Het is daarom handig om bij verschillende uitzendbureaus aan de slag te gaan. Op deze manier kun je ontdekken welk bureau bij jou past en waar jij je het meest thuis voelt. Dit vergroot niet alleen de kans op werk, maar het zorg ook voor meer variatie in werkzaamheden en uren.

Maak gebruik van je netwerk

Misschien ken jij wel mensen in jouw omgeving die werken via een uitzendbureau. Vraag hen dan om advies en tips. Zij kunnen je bijvoorbeeld meer vertellen over de werkwijze van het bureau en waar jij op moet letten bij het zoeken naar werk.

Zorg voor een goed CV

Een goed en overzichtelijk CV is cruciaal voor het vinden van werk via een uitzendbureau. Zorg er daarom voor dat jouw CV up-to-date is en dat het alle belangrijke informatie bevat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je werkervaring, opleidingen en referenties. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van de diensten van een professionele CV-schrijver.

Laat je niet afschrikken door technologie

Uitzendbureaus maken steeds meer gebruik van technologie. Dit kan voor sommige 65-plussers afschrikken zijn. Laat je hierdoor niet tegenhouden. Uitzendbureaus kunnen je stap voor stap begeleiden bij bijvoorbeeld het invullen van online formulieren en het gebruik van digitale systemen.

Samenvatting 

Er zijn genoeg uitzendbureaus die op zoek zijn naar gepensioneerde werknemers. Het vinden van het juiste uitzendbureau kan echter lastig zijn. Door deze vijf tips te gebruiken hebben jullie hopelijk een beter beeld gekregen van waar jullie op moeten letten bij het zoeken naar werk. Blijf in ieder geval altijd positief en laat je niet afschrikken door technologie of onbekend terrein. 
Bron: Actief65+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *