Verschil tussen blokhut en houten schuur

Het is natuurlijk een erg leuke toevoeging aan uw tuin. Een schuur of een blokhut. Er lijken weinig verschillen te zijn tussen beide, maar niks is minder waar. De verschillen hebben dan ook alles te maken met het bouwen en het uiterlijk. 

Zoals bijvoorbeeld de naam blokhut al zegt, is een blokhut altijd een vierkant. Een houten schuur hoeft dit daarentegen helemaal niet te hebben, en is in de meeste gevallen rechthoekig. In dit blog bericht willen we je dan ook informeren over de verschillen tussen deze twee varianten.

Wat is een houten schuur precies?

Simpel gezegd: Een schuur die van hout is gemaakt. De vorm van deze schuur kan in principe iedere vorm zijn die maar kunt verzinnen. Het is echter zo dat deze vaak in een rechthoekige vorm wordt gebouwd, omdat dit het meest efficiënt en ruimtebesparend is. 

De schuur wordt gemaakt door een houtskelet. Dit zijn grote balken die de vorm van het tuinhuisje weergeven als een soort fundering. Vervolgens worden er andere houten planken gebruikt om de schuur af te maken. 

De houten schuur wordt veelal gebruikt in kleinere tuinen, omdat hij efficiënt is ingericht. Er zijn dan ook geen uitstekende hoeken of andere vormen. Tot slot kun je deze schuur altijd voorzien van een mooi terras en overkapping. Een paar warmte lampen er onder en je kunt de hele zomer uitzonderlijk goed genieten van je tuin!

Een blokhut in je tuin laten plaatsen

Een blokhut zit net wat anders in elkaar dan een normale schuur van hout. De blokhut wordt namelijk niet uit een skelet gebouwd, maar door houten balken in elkaar te laten vallen.

Door de houten balken in een vierkant te leggen en iedere keer nieuwe balken er op te leggen, krijg je een blokhut. Zoals de naam al prijs geeft, lijkt het eindresultaat op een blok. In de meeste gevallen zie je deze ruimte terug in een grotere tuin, omdat de hoeken nooit perfect in elkaar zitten, maar er een stukje van het hout uitsteekt. 

Hierdoor neemt hij dan ook meer ruimte in beslag dan een normale schuur van hout. Je kunt echter wel exact hetzelfde met een blokhut als een schuur. Veelal wordt hij gebruikt als opbergruimte, extra woonruimte, thuiskantoor of hobbyruimte. Hoe leuk is het om in een blokhut aan je hobby te werken? Tot slot kun je ook altijd, indien gewenst, een terras toevoegen aan je blokhut!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *