Waarom het renoveren van een skate park ontzettend belangrijk is?

Wanneer een skatepark wordt gerenoveerd wordt betekent dit dat de skatebaan deels vernieuwd gaat worden. Met een renovatie wordt de skatebaan geoptimaliseerd en aangepast aan nieuwe normen en maatstaven die nu gelden.

Belangrijk is dat een skatepark volledig voldoet aan de veiligheidseisen en regelgeving die gelden. Alle skateparken die in Nederland gevestigd zijn moeten aan de NEN 14974 norm voldoen. Dit is de norm die gesteld is voor de veiligheid van speeltoestellen. Binnen deze norm staan ook de richtlijnen omschreven waar een skatepark aan moet voldoen. Bij een renovatie wordt er altijd gekeken naar deze norm om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Bij het renoveren van een skatepark kan er naast het kijken van de veiligheidsnormen ook opnieuw gekeken worden naar de uitstraling en faciliteiten die gevestigd zijn. Denk hierbij aan interieur inrichting, kleurgebruik, kantine en alles wat nodig is om een skatepark optimaal te kunnen draaien.

Daarnaast is het renoveren van een skatepark velen malen goedkoper dan het slopen en opnieuw opbouwen van een skatepark. Vaak zijn er nog veel materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden en zo kan de uitstraling van het skatepark zijn origine blijven behouden. Doordat het renoveren van een skatepark ook minder tijd in beslag neemt dan het opnieuw bouwen van een skatepark hoeft deze ook minder lang gesloten te zijn. Waardoor er ook minder derving van inkomsten zal plaatsvinden.

Verstandig is het om het renoveren van een skatepark te laten doen door een bedrijf die gespecialiseerd is in het bouwen van skateparken. Zij hebben meer kennis van de plaatsing van de attributen, maar zijn ook volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen omtrent kleurgebruik en interieur. Ieder skatepark heeft maatwerk nodig, omdat iedere ruimte een andere grote en daardoor andere indeling betreft. Ook is het belangrijk om te bekijken welke faciliteiten in het gebouw gevestigd zijn zodat deze volledig tot zijn recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *