Kunststof muurbekleding, is dat een aanrader?

Wanneer jij de buitenkant van je woning, chalet, vakantiehuis of bijvoorbeeld woonboot eens wil opknappen is het aan te raden om gebruik te gaan maken van kunststof muurbekleding. Kunststof muurbekleding zorgt voor een frisse uitstraling en daarnaast beschermt en isoleert het. We zetten de punten eens op een rij en kijken of dit een juiste investering is.

Prijs

De uiteindelijke prijs van de kunststof muurbekleding valt best mee. Zo is je muur al te bekleden vanaf een prijs van om en nabij de €30 per m². Maar naast de aankoopprijs kun je het beter zien als investering. Zo is de kans groot dat je klaar bent met de vervanging van je muur voor de komende dertig(!) jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je besluit kunststof muurbekleding aan te gaan schaffen is het erg aan te raden om een bedrijf te benaderen. In principe wordt er gebruik gemaakt van kunststof gevelpanelen. Deze worden aan je buitenmuur gemonteerd. Doordat deze panelen in vrijwel elke denkbare tint te koop zijn, zorg je voor een geheel nieuwe frisse uitstraling van jouw buitenmuur. Naast iedere gewenste kleur is er ook de mogelijkheid om een paneel met een bepaalde structuur te bestellen. Zo kan er gekozen worden voor de natuurlijke houtnerf, maar is een gladde structuur ook mogelijk. 

Onderhoud

Tot slot is het ook even belangrijk om het over het onderhoud te hebben bij kunststof muurbekleding. Waar een houten muur vaak na een bepaalde tijd zal gaan rotten, blijft kunststof dus goed voor in ieder geval dertig jaar. Het schoonmaken is ook geen complex karwei. De muurbekleding is gemakkelijk schoon te houden door middel van een doekje of een spons. Ook is de kunststof muurbekleding kleurvast en weerbestendig. Regen of hagel zal de bekleding niks doen. Het is en blijft dus een duurzame en goede investering om over te gaan op kunststof muurbekleding.

Na even de belangrijkste punten op een rij te hebben gezet, kun je wel een bepaalde conclusie trekken. In vergelijking tot andere materialen is kunststof erg duurzaam, makkelijk schoon te houden en het ligt uiteraard in een leuke prijs/kwaliteit-klasse. Wel is aan te raden dat, wanneer er voor de kunststof muurbekleding gekozen gaat worden, het inhuren van een bedrijf erg handig is. Men weet waar hij het over heeft en zo wordt jouw muur straks optimaal bekleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *