Betonpoer van 15×15 cm als betonnen fundering

Betonpoer van 15×15 is één van de zoveel maten die je hebt als het gaat om betonnen poeren. Maar het zeker zinvol voor. Betonnen poeren zijn namelijk de verbinding van je bouwwerk met de grond. Het zorgt er dan ook gelijk voor dat je bouwwerk staat als een huis. Het is ideaal voor schuttingen, veranda’s of ander soorten van bouwwerk.

Het is lang niet bij iedereen bekend wat betonnen poeren precies zijn, en daarom ga ik je in dit artikel zo simpel mogelijk proberen uit te leggen wat betonnen poeren precies zijn en hoe je ze moet gebruiken.

Betonpoer 15×15, hoe werkt het precies?

Betonpoer van 15×15 moet je wel op de juiste manier plaatsen anders is de werking van de betonnen poer niet optimaal. Hoe je precies de betonnen poer plaatst ga ik je nu kort uitleggen. Om de betonnen poeren te plaatsen moet je een gat graven op de plekken waar je bouwwerk naar beneden komt. Als je het gaat eenmaal hebt gemaakt is het verstandig om onderin het gat een grote steen te plaatsen om het gewicht wat strak op de betonnen poer komt te staan te verdelen. Als je de steen hebt geplaatst is het zaak om de betonnen poer tot de helft in het gat te plaatsen, de andere helft moet dus uitsteken om daaraan je bouwwerk te bevestigen. Rondom het deel dat in het gat is plaats je snelcement om het steviger te maken. Snelcement kan ook ‘normaal’ cement zijn alleen met het woord zegt het al, het is sneller. Als het cement is geplaatst is de betonnen poer klaar om gebruikt te worden.

Betonpoeren stellen

Hoe je het bouwwerk verbindt met de betonnen poer is verschillende met wat voor soort materiaal werkt. Je kan de betonnen poeren bijvoorbeeld gebruiken voor een houten schutting of veranda. Maar ook voor klimrekken wat weer ander materiaal is. Zo kan je er ook voor kiezen om de betonnen poeren te gebruiken voor een tuinhuisje met stenen palen.

Kijk op www.betonpoerengigant.nl voor alle informatie over de soorten betonnen poeren en hoe je dit verbindt met je bouwwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *