Waar dient een VCA certificaat voor? Wij leggen het uit!

Een leven lang leren geldt zeker ook voor veiligheid: met een VCA certificaat blijf je ook bij op het gebied dat steeds belangrijker wordt in veel organisaties. Als je er voor kiest om je VCA diploma te gaan halen, dan leer je niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw werkomgeving.

Leren over veiligheid

Niet iedereen heeft immers kennis van de regels, de adviezen en de wetten op het gebied van veiligheid. Als jij dat veelgevraagde veiligheidscertificaat in jouw bezit hebt, dan kan je een belangrijke rol spelen in elk bedrijf. Want wie weet er precies hoe je met gevaarlijke stoffen omgaat? Wie weet hoe je moet handelen bij brand of explosie? Inderdaad: niet veel mensen. Jij kan met een 1 daagse training heel veel wijzer worden, en aan het eind van de dag ook examen doen.

VCA basisveiligheid

We hebben ’t nu over de cursus basisveiligheid die voor veel mensen is weggelegd. Alleen heeft niet iedereen er interesse of zin in. Maar met die investering van slechts één dag VCA opleiding heb jij binnenkort al dat diploma in de hand. Bij veel werkgevers is het absoluut een pré bij een sollicitatie, je toont immers aan dat je investeert in jezelf, en in je werk dus. Bij deze opleiding komt o.a. ook aan de orde hoe je het beste tilt, draagt en hijst, in veel bedrijven vaak voorkomende handelingen. Ook veilig werken op hoogte en het juist gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onderwerp van de VCA cursus. En dit is slechts een greep uit de lesstof!

VCA certificaat leidinggevenden

Daarnaast bestaat er ook VCA certificering voor leidinggevenden, de VOL VCA cursus. Ook deze duurt één dag en sluit je direct af met een examen. Deze opleiding is bedoeld voor werknemers in bijvoorbeeld de chemie. Maar ook als je leidinggevende bent in een andere sector staat VCA certificering mooi op je cv. Denk ook aan de situatie dat je op een groot project werkt waar met gevaarlijke stoffen en diverse machines wordt gewerkt. Je moet er toch niet aan denken dat er bijna niemand een VCA opleiding heeft gedaan? Ga je solliciteren en heb jij je VOL VCA al in de pocket? Geloof maar dat veel werkgevers dit als een groot pluspunt zien.

Andere relevante opleidingen

Heb je interesse om nog meer praktijkgericht te leren voor je huidige of volgende baan? Wat denk je van een heftruckcertificaat? Iedere werkgever is blij met iemand die hij niet eerst op cursus hoeft te sturen. Ben je op zoek naar een baan als magazijnmedewerker? Dan is de opleiding reachtruck rijden een goede keuze. Maar ook met een certificaat van een meer algemene opleiding scoor je punten op je cv. Denk hierbij aan een BHV cursus, de opleiding digitale toolbox meetings en cursussen op het gebied van milieu en transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *