De flexibiliteit van kunststof vloeren

Het is lange tijd de gewoonte geweest om in de woning tapijt te leggen of te kiezen voor een echte houten vloer. Tapijt werd op den duur nogal gewoontjes, en een echte houten vloer was in het onderhoud erg arbeidsintensief. Die vloeren konden wel 30 jaar meegaan, maar moesten elke 8 tot 10 jaar worden geschuurd en gelakt. Met een Coretec Floor heb je daar geen last van. Deze PVC vloeren kunnen snel worden gelegd en zijn door de natuurlijke look nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Een vloer van Coretec heeft een levensduur van 15 jaar of langer.

Valpartijen

Een echte houten vloer is prachtig om te zien. Maar ze leveren ook het nodige gevaar op. Want je moet een echte houten vloer minimaal één keer per jaar in de was zetten om het hout mooi te houden. Die was is erg glad en als het niet goed wordt uitgewreven kan er gemakkelijk een valpartij ontstaan. Bij de PVC vloeren die door Happyfloors worden geleverd is er totaal geen gevaar meer op uitglijden. Dat komt doordat de toplaag van de vloeren die door Happyfloors worden geleverd zijn behandeld. De toplaag heeft bovendien een mooie matte glans.

Onderhoud

Het zojuist genoemde onderhoud van een echte houten vloer is erg arbeidsintensief. Een PVC vloer wordt beschermd door enkele eenvoudige maatregelen te nemen. Ten eerste moet worden voorkomen dat er zandkorrels op de vloer terecht komen, want die korrels kunnen krasjes veroorzaken. Dat is te voorkomen met matten of kleden bij de ingang van de ruimte en door vilt onder de poten van meubilair te plakken. Als er vochtige dingen op een PVC vloer vallen moet dat zo snel mogelijk worden opgeruimd. Als de vloer een opfrisbeurt nodig heeft zijn daarvoor speciaal ontwikkelde producten beschikbaar.

Direct zonlicht

Net zoals kleine zandkorreltjes kunnen ook scherpe randen aan de poten van zwaar meubilair krasjes veroorzaken. Gebruik daarom altijd zachte glijders tussen de poten en het vloeroppervlak. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de afbeelding op de PVC vloer na verloop van tijd gaat vervagen. Dit proces verloopt niet snel, maar na een aantal jaren is het effect toch duidelijk zichtbaar. Om dit te voorkomen kan er worden gewerkt met halfdoorlatende gordijnen. Vaak draagt dit ook bij aan de sfeer in de ruimte. Je kunt ook screens voor de ramen plaatsen tegen het zonlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *