De criteria voor de keuze van gietvloeren

Gietvloeren zijn vloeren waar je jarenlang plezier aan kunt beleven. Tenminste, als je de beste keuze maakt. De vloer kun je daarom niet zomaar aanschaffen, maar je moet je altijd goed laten adviseren. Dit houdt ook in dat je op zoek moet gaan naar een goede specialist die de vloer kan gaan plaatsen. Een van de specialisten waar je dan aan kunt gaan denken is G-Vloeren. Alleen aan welke criteria moet je denken als je een vloer uit gaat zoeken? Onderstaande informatie neemt jou mee langs de verschillende criteria, zodat je een keuze kunt gaan maken. 

Gietvloeren uitzoeken op basis van jouw budget 

De eerste criteria van gietvloeren is de prijs. Deze moet immers wel bij jouw budget gaan passen. Je moet daarom goed gaan bekijken welke specialist de beste prijzen levert. Over het algemeen kun je rekening houden met prijzen tussen de 70 en 80 euro per vierkante meter. Dit lijkt in eerste instantie heel veel vergeleken met bijvoorbeeld laminaat, maar je krijgt er wel veel voor terug. De gietvloer kan namelijk ook veel voordelen opleveren voor een woning of industriële ruimte. Een budget vrijmaken is daarom wel een vereiste bij de zoektocht. 

Slijtage en de kleuren van de vloer 

Gietvloeren moet je ook uitzoeken op basis van de slijtage. Als je regelmatig in huis loopt met schoenen, er kinderen over de vloer heen kruipen of er veel huisdieren zijn, dan kan een epoxy gietvloer een slechte keuze zijn. Epoxy staat er namelijk om bekend dat deze langzaam gaat verkleuren. Zeker de lichte kleuren zijn hier heen gevoelig voor. Als je toch voor epoxy gaat, dan kun je bijvoorbeeld niet meer met schoenen aan in huis lopen. Je kunt daarom ook naar de kleuren gaan kijken en op basis hiervan naar een goede keuze gaan kijken. 

Te combineren met vloerverwarming 

Gietvloeren zijn ook goed te combineren met vloerverwarming. Dit is lang niet bij iedere vloer het geval. Zo kunnen veel vloeren scheuren gaan vertonen wanneer er vloerverwarming mee gecombineerd wordt. Bij een gietvloer zul je alleen maar kunnen genieten van comfort. Je hebt iedere dag warme voeten en jouw vloer zal geen barsten krijgen door de temperatuurwisselingen. Ook kan de uitstraling hiermee aanzienlijk verbeterd worden. Je krijgt er namelijk een moderne look mee. Voor veel interieurstijlen kan het daarom de beste keuze zijn om een gietvloer te plaatsen. 

Combineer nu jouw vloerverwarming met een gietvloer van G-Vloeren!

Eenvoudig schoon te maken en waterdicht 

Als laatste zijn de gietvloeren waterdicht en vrijwel vrij van onderhoud. Doordat er geen naden te vinden zijn, zal het vuil en water niet zomaar overal tussen kunnen kruipen. De schoonmaak is hierdoor sneller en eenvoudiger en je kunt de vloer dweilen zonder schade aan te brengen. En doordat het vuil niet meer tussen de naden komt te zitten, is de schoonmaak ook veel sneller voltooid. Je hoeft je niet meer in bochten te wringen en kunt alleen nog maar gaan genieten van het comfort dat de gietvloer jou op gaat leveren. Je houdt weer tijd over met deze vloer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *