Een veilig thuis 

Iedereen kent het spreekwoord ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. Dit gaat zeker ook voor de veiligheid in huis. Je denkt misschien dat jouw huis al redelijk veilig is, maar is dit wel zo? De kleinste dingen die op het eerste oog ongevaarlijk lijken, kunnen nare ongelukken veroorzaken. Het is daarom goed om stil te staan bij de gevaren in huis. Je huis voelt waarschijnlijk als de veiligste plek op aarde voor je, dus zorg ervoor dat dit ook zo is. 

Brandveiligheid in huis

Brand in huis is natuurlijk vreselijk. Doe er daarom alles aan om te voorkomen dat het gebeurt en maak een plan voor als het wel gebeurt. Je wil er eigenlijk niet over nadenken, maar het is belangrijk om dit toch te doen. Identificeer mogelijk brandgevaar en pak deze zwakke plekken aan. Zo kun je bijvoorbeeld brandvertragende deuren installeren en je rookmelder regelmatig controleren. Stel ook een brandplan op met je huisgenoten. Zo verklein je niet alleen de kans dat het gebeurt, maar weet je ook wat je moet doen mocht het wel gebeuren. 

Repareer je trap 

Er wordt vaak een beetje lacherig gedaan over van de trap vallen. Dit is eigenlijk helemaal niet terecht. Van de trap vallen kan heel nare gevolgen hebben, zorg er daarom voor dat je trap veilig is. Een losse tree kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je struikelt en van de trap valt. Het is daarom verstandig om je trap direct te laten repareren als er iets los zit. Traprenovaties kunnen echt levens redden en een veilige trap is dus eigenlijk helemaal niet zo grappig. 

Pas op! Slipgevaar

Uitglijden is nog zoiets dat veel gevaarlijker is dan dat het lijkt. Als je verkeerd terechtkomt kun je vanalles breken of een hersenschudding oplopen. Dat is echt geen pretje. Zorg er daarom voor dat er geen kleine voorwerpen op de vloer rondslingeren, zoals de befaamde Legoblokjes. Als je een nieuwe vloer aanschaft is het ook belangrijk om te kijken naar hoe glad de vloer is. Vloerkleed is helemaal niet glad en zorgt voor een zachte landing, terwijl tegels dan weer spekglad kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *